La pròtesis dental fixa és aquella que es realitza sobre les teves dents per a recuperar o reposar una dent destruïda per la càries, trencada, endodonciada o a la que volem canviar l’aparença.

Encara que històricament les pròtesis metall-ceràmiques han dominat el camp protèsic, a l’actualitat les ceràmiques sense metall ens ofereixen la possibilitat de realitzar pròtesis altament estètiques, molt conservadores amb l’estructura dental i que ofereixen resultats molt naturals.

La pròtesi dental és fabricada pel protèsic dental de manera personalitzada a partir de les impressions de la boca del pacient. Gràcies a la introducció de la tecnologia Cad-Cam a l’odontologia, actualment també és possible dissenyar i fabricar les pròtesis dentals per ordinador. Una innovació que agilitza el tractament i aconsegueix rehabilitacions personalitzades mil·limètriques.

Sol·licita cita i et truquem per confirmar

  Accepto la Política de Privacitat

  Tipus de pròtesis dentals fixes

  El concepte de pròtesis dental engloba un alt nombre de procediments restauradors, entre els quals destaquen els següents:

  Corones dentales

  Imiten la part visible de la dent i es poden fixar a una peça pròpia especialment tractada o a un implant dental. En tots dos casos, proporcionen una rehabilitació duradora que permet canviar totes les característiques de la dent que es vol corregir.

  Ponts dentals (pròtesis parcials)

  Poden reemplaçar dues o més dents utilitzant un nombre de suports inferior a la quantitat de peces que cobreix. Es pot sustentar tant en dents pròpies amb bona salut com en implants dentals.

  Pròtesis ceràmiques sense metall

  L’evolució en els materials utilitzats ha permès que les pròtesis sense metall no només obtinguin una bona fixació i una estètica ideal, sinó que suporten les pressions derivades de la masticació. El zirconi és el material ceràmic més utilitzat en aquest sentit gràcies a la seva duresa, biocompatibilitat, color i translucidesa.

  Incrustacions “inlays” i “onlays

  S’utilitzen en les dents posteriors en lloc dels empastaments tradicionals per restaurar una dent amb càries o amb un dany estructural semblant. Permeten recuperar una estètica natural i una funcionalitat normal, preservant l’estructura dental sana.

  Pròtesis per a implants dentals

  Poden ser individuals, parcials o, fins i tot, totals. N’hi ha de plàstic, metall-ceràmiques o ceràmiques.

  A més d’imitar a la perfecció totes les característiques de les dents, les pròtesis dentals també han de mantenir una perfecta relació amb les genives. En aquest sentit, l’ús de materials biocompatibles i el correcte disseny de la rehabilitació permet que les genives s’acullin a les pròtesis com si fossin dents naturals.

  Com sempre, el secret de l’èxit d’un tractament està en la indicació després d’un correcte diagnòstic i posterior manteniment. Per aquest motiu, els nostres especialistes en pròtesis avaluaran el teu cas particular abans d’indicar les possibilitats protèsiques que poden cobrir les teves necessitats.

  Tractaments

  Consulta tot el que podem fer per tu