La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que tracta les malalties de les genives. També té cura dels altres teixits que donen suport a les dents (os alveolar, ciment radicular i lligament periodontal).

Les principals malalties periodontals són la gingivitis i la periodontitis (habitualment conegudes com a piorrea). La gingivitis es dóna en un 46% de la població adulta i la periodontitis en el 50%; per això, a Dent Al creiem que la seva prevenció i tractament són molt importants. Així ho demostra el fet que les malalties de les genives són la principal causa de pèrdua de dents en l’edat adulta, per sobre de la càries dental.

En un primer estadi d’afectació, la malaltia periodontal només afecta les genives, causant inflamació, sagnat durant el raspallat, enrogiment dels teixits o separació de les dents. Si no s’atura la infecció bacteriana que produeix el problema, els bacteris arriben a la resta de teixits de suport, produint mobilitat a les dents i augmentant el risc de pèrdua.

Sol·licita cita i et truquem per confirmar-la

  Accepto la Política de Privacitat

  Tractament preventiu per a les genives

  La millor manera d’evitar els efectes nocius de la malaltia de les genives és prevenir la seva aparició mitjançant una bona higiene dental, que inclogui el raspallat de les dents i l’ús del fil dental, i neteges professionals periòdiques a la clínica dental.

  Els pacients que pateixen malaltia periodontal o que l’han patit en el passat són susceptibles de tornar a patir-la, amb la qual cosa no han d’abaixar la guàrdia si volen preservar la salut bucodental i les dents.

  La figura del periodontista

  A Dent Al comptem amb un periodontista que s’ocupa tant dels tractaments preventius com de les intervencions un cop ha avançat la malaltia. En alguns casos cal fer petites intervencions quirúrgiques per combatre la infecció i preservar la salut de les genives perquè segueixin complint la seva funció correctament.

  La cirurgia periodontal permet accedir a les zones inaccessibles mitjançant els tractaments periodontals menys invasius i eliminar els bacteris i la placa acumulada a les bosses periodontals. A més d’eliminar la inflamació, la cirurgia periodontal permet controlar la infecció i regenerar la zona afectada per aconseguir recuperar una estètica natural de les dents, que poden requerir l’ús de pròtesis dentals.

   

  Dents per a tota la vida

  A diferència del que es creu, l’edat per si sola no provoca la pèrdua de les dents. Són les infeccions bucodentals com la càries dental i, especialment, la malaltia periodontal les que acaben per causar la caiguda o requerir l’extracció de les peces dentals. Això vol dir que, si mantens unes dents i genives sanes, tindràs més opcions de preservar les teves peces dentals durant tota la vida.

  La salut del somriure no la marquen només les dents. Una bona salut periodontal dóna més vida al nostre somriure i ens permet mantenir les nostres dents.

  Tractaments

  Consulta tot el que podem fer per tu