L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega de l’alineació de les dents i de la correcció de problemes de mossegada. A més, també s’ocupa de guiar l’erupció de les dents i del desenvolupament dels maxil·lars produint així un equilibri en l’aparell bucal i per tant en la columna cervical i dorsal. Tots aquests beneficis funcionals i de salut comporten la consecució d’una estètica ideal del somriure i de la cara, que en molts casos és el motiu principal pel qual els pacients se sotmeten a tractament ortodòntic.

Encara que l’edat infantil és l’època en la qual s’obté el moviment dental amb més facilitat, qualsevol pacient a qualsevol edat pot corregir els seus problemes dentals o de mossegada a través de l’ortodòncia.

Precisament, l’evolució de les tècniques utilitzades en ortodòncia en els últims temps ha popularitzat aquest tractament entre els adults, que es beneficien dels avantatges estètics que aporten els nous materials utilitzats.

Sol·licita cita i et truquem per confirmar

  Accepto la Política de Privacitat

  A la clínica Dent Al fem servir les següents tècniques d’ortodòncia:

  La nostra ortodontista et recomanarà les opcions de tractament més indicades en el teu cas particular perquè triïs la que s’adapti millor a les teves necessitats.

  Ortodòncia infantil interceptiva (per alteracions de creixement):

  Són els tractaments que es realitzen entre els sis i els deu anys que tenen com a objectiu corregir les anomalies esquelètiques i deformacions dentàries aprofitant la fase de creixement en que es troba el nen. La preparació de l’espai necessari per les dents definitives i l’educació en higiene bucodental també són objectius de l’ortodòncia interceptiva.

  Brackets metàl·lics

  Els brackets tradicionals segueixen sent el tractament ortodòntic més utilitzat gràcies al seu menor cost i l’alta efectivitat a l’hora d’alinear les dents. L’inconvenient estètic que suposa és el seu principal desavantatge, encara que els avenços que s’han realitzat en el tipus de materials i de sistemes adhesius permeten que els brackets actuals siguin més petits.

  Brackets estètics

  Els brackets estètics funcionen exactament com els brackets tradicionals però, gràcies al material ceràmic amb el qual estan fabricats, es dissimulen amb les mateixes dents, aconseguint una imatge molt més natural.

  Ortodòncia Invisible, INVISALIGN®

  Es tracta d’una tècnica molt nova, ja que és l’única que no utilitza brackets per aconseguir el moviment dental, sinó fèrules de plàstic personalitzades i virtualment invisibles. Els alineadors dentals s’han de portar 20 hores al dia i es canvien cada dues setmanes per seguir amb el moviment planificat de les dents. Al seu important avantatge estètic, se li suma la possibilitat de treure les fèrules per menjar o rentar-se les dents. A Dent Al som Platinium Provider d’Invisalign®, el que significa que la nostra ortodontista té una àmplia experiència amb aquest sistema.

  Ortodòncia Lingual

  És l’únic tractament en el qual els brackets metàl·lics es col·loquen a la superfície interna de les dents, de manera que resulten invisibles davant dels altres. El seu avantatge estètic, juntament amb la seva efectivitat, ha popularitzat aquesta tècnica lingual en els darrers anys.

  Tractaments

  Consulta tot el que podem fer per tu