És l’especialitat més coneguda i difosa de l’odontologia ja que és la que s’ocupa del tractament de la càries dental mitjançant obturacions (empastaments), reconstrucció de dents o substitució d’antics empastaments per altres més estètics. A Dent Al creiem que aquesta és una de les branques més importants de l’odontologia i per això comptem amb especialistes qualificats que fan servir les tècniques més avançades i els materials de més alta qualitat.

Prevenir per conservar

La base de l’odontologia conservadora és la prevenció. Un bon tractament preventiu és aquell que posa les bases perquè les dents pateixin el menor nombre de problemes possibles i es mantinguin sans. La higiene dental i les visites periòdiques al dentista són els dos pilars de la prevenció, però no sempre és possible evitar les infeccions bucodentals. Quan aquestes apareixen, entren en joc els tractaments conservadors, que s’encarreguen d’eliminar el teixit danyat preservant tot el teixit sa possible.

Els dentistes amb una visió conservadora avaluen els problemes dentals per a determinar la seva extensió i crear un pla de tractament indicat. El seu objectiu és mantenir la integritat de la dent a la boca al mateix temps que solucionen el problema amb èxit i el prevenen perquè no es repeteixi.

Sol·licita cita i et truquem per confirmar-la

  Accepto la Política de Privacitat

  El tractament amb empastaments dentals

  Durant el procediment d’empastament dental o en un tractament endodòntic més invasiu, el dentista elimina el teixit infectat i danyat sense afectar el material sa. Les tècniques més recents ajuden a completar la cura de la dent tenint en compte la preservació del teixit restant.

  Un cop el dentista ha netejat la dent, s’utilitza un empastament o una incrustació tipus “inlay” o “onlay” per preservar la seva integritat i prevenir l’aparició d’una nova càries mitjançant el segellat de l’obertura. Aquest procediment pot durar més o menys temps en funció de l’extensió del dany i del nombre de dents implicades en el procediment. Al final, el pacient conserva la màxima quantitat de dent natural i recupera la seva funcionalitat i estètica, gràcies a la duresa i la tonalitat dels materials utilitzats. Les revisions mèdiques periòdiques confirmen que la dent es manté sana i que no pateix problemes addicionals.

  En resum, l’odontologia conservadora és l’especialitat que es preocupa de conservar tant com sigui possible les dents per evitar que hagin de ser substituïdes per qualsevol tipus de pròtesis dentals o implants.

  Endodòncia

  L’endodòncia és l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega del tractament dels conductes radiculars de la dent, és a dir, l’arrel, la polpa dental i els seus teixits circumdants. Les dents estan formades per una capa d’esmalt que protegeix el teixit tou i viu conegut com la polpa. Aquesta conté vasos sanguinis, fibres i nervis, que en ser danyats per culpa d’una càries dental severa, un traumatisme o un altre motiu no es poden reparar per si mateixos. És aleshores quan es requereix el tractament endodòntic.

  El tractament endodòntic, habitualment conegut com “matar el nervi”, s’encarrega d’eliminar el teixit polpar (“nervi”) inflamat o infectat, desinfectant i omplint els espais intraradiculars amb un material segellador que impedeix el pas dels bacteris i toxines infeccioses que puguin existir.

  Com que l’estructura de la dent es veu compromesa, pot ser que sigui necessària la col·locació d’una corona dental per protegir la dent tractada i restaurar la seva funció masticatòria. Un cop s’ha empastat la dent o col·locat la corona, aquesta recupera la seva estètica i funcionalitat natural i pot durar tant de temps com qualsevol altra dent.

  Tot i que pot semblar un tractament agressiu per la dent, es tracta d’una solució mínimament invasiva, ja que permet preservar la peça i evitar la seva extracció.

  Tractaments

  Consulta tot el que podem fer per tu