Abans d’explicar el tractament de blanquejament dental, és important aclarir el concepte de blanquejament. Aquesta tècnica no consisteix en un “blanquejament” de la dent pròpiament dita, sinó en un aclariment, ja que no s’altera el color de la dent.

El color d’una dent ve determinat, des que naixem, per la tonalitat del nucli de la dent (dentina) i per la transparència i capacitat de refracció de la llum per l’esmalt. El color del nucli no s’altera, no obstant això, amb el temps l’esmalt es va tenyint a força de substàncies colorants com poden ser el tabac, els pintallavis, el cafè, el te, el tomàquet, pigments químics, begudes de cola, ús de determinats medicaments, etc. En conseqüència, el blanquejament dental consisteix a eliminar de l’esmalt, per mitjà de substàncies químiques, totes aquelles partícules que alteren el seu color original.

Així doncs, el blanquejament dental pot ser una manera molt efectiva de donar lluentor al somriure sense danyar les dents ni eliminar l’esmalt. En la gran majoria dels casos, les dents responen aclarint la seva tonalitat però sense arribar a tornar-se blanques, ja que les dents no són blanques per naturalesa.

Sol·licita cita i et truquem per confirmar-la

  Accepto la Política de Privacitat

  Tècnicas de blanquejament dental

  Existeixen principalment dos tipus de blanquejaments dentals: el blanquejament en clínica dental i el blanquejament supervisat a casa. En algunes ocasions, fins i tot es poden realitzar els dos tractaments per aconseguir millors resultats. A Dent Al creiem que ha de ser el professional qui marqui les pautes en funció de la tinció existent. En general creiem que els procediments més idonis per a cada pacient han de triar-se en funció del diagnòstic, el qual es realitza després d’un examen de les dents i una història clínica adequada. En qualsevol cas, per poder sotmetre’s a qualsevol blanquejament dental és indispensable comptar amb una bona salut dental i gingival.

  Com funciona un blanquejament dental?

  El blanquejament dental a la clínica se sol realitzar en una única sessió d’una hora de durada. El primer pas és protegir les genives amb una pasta especial que evita les cremades. Llavors, el dentista o higienista aplicarà el producte que emblanquirà les seves dents i ho deixarà actuar durant uns minuts. A continuació, es retiren els productes de les dents i les genives i ja pots observar com les teves dents han rebaixat la seva tonalitat de forma immediata.

  El blanquejament dental resol amb més efectivitat les coloracions groguenques i no és massa efectiu amb les dents de color marró o grisenc. En aquestes situacions, els nostres dentistes li recomanaran dur a terme un altre tipus de tractaments com l’adhesió dental o les carilles, que sí que poden aconseguir un color diferent al de la tonalitat natural del pacient.

  Tractaments

  Consulta tot el que podem fer per tu